Uitzetten van de roofmijten

Onze roofmijten worden geleverd in een stevige papieren zak met aan één zijde doorzichtig stevig transparant folie. Deze verpakking garandeert een goede zuurstoftoevoer tijdens het transport. De roofmijten zijn visueel te inspecteren en tevens minimaliseert deze verpakking de afvalstroom. Knip een hoekje van de zak af en u kunt de roofmijten gedoseerd uitzetten. Iedere bestelling wordt microscopisch geïnspecteerd op het aantal aanwezige roofmijten. U krijgt altijd waar voor uw geld. Iedere zak is voorzien van een sticker waarop de inhoud van de zak is weergegeven. Leveringen tot 25.000 roofmijten zijn geschikt voor aflevering per brievenbuspost, grotere aantallen worden per pakketpost verstuurd.

Inspectie van de roofmijt

Zoals u kunt zien zijn de roofmijten verpakt in een doorzichtige zak, zodat u zelf de roofmijten kunt inspecteren. Het inspecteren kunt u het beste doen met een vergrootglas en kan worden uitgevoerd voor en na de uitzetting van de roofmijten. U kunt de roofmijten herkennen als beige mijten die relatief snel bewegen in tegenstelling tot hun prooien. Lees op deze pagina alles over de inspectie van de roofmijt voor en na de uitzet.

Hoe de roofmijt bewaren

Ons advies is om de roofmijten zo snel mogelijk na ontvangst uit te zetten. Mocht u ze niet direct uitzetten houdt u dan rekening met het volgende:

  • 1-2 dagen houdbaar
  • op een donkere plek
  • horizontaal bewaren
  • bij 10-15 graden Celsius

Het uitzetten van de roofmijt

Na ontvangst van uw bestelling moeten de roofmijten zo snel mogelijk uitgezet worden.

  • De zak licht draaien/ schudden voor gebruik.
  • Open de zak met roofmijten door een hoekje van de zak af te knippen.
  • Begin met het uitstrooien over de volle grond, potgrond, het strooisel of over stektrays en potten. Strooi de roofmijt niet uit over de planten zelf maar altijd over de grond.
  • Tijdens het uitstrooien kunt u door het doorzichtige gedeelte zien hoeveel roofmijten er nog in de zak zitten. Zo kunt u zorgvuldig en gedoseerd de roofmijten uitzetten.
  • Mix de roofmijten niet direct met de potgrond voorafgaande aan het poten van de planten maar strooi de roofmijten uit over de grond na het poten van de planten.
  • Geef de grond geen water 10 minuten voor en na het uitzetten van de roofmijten.

Hoe vaak u de roofmijten moet inzetten hangt af van verschillende factoren zoals de infectiedruk en de fase van de teelt. Voor een deskundig advies helpt onze specialist u graag verder.

Download hier de instructiekaart en download hier de instructie voor de inspectie van de roofmijt.


Roofmijten bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten leveren wij tegen een voordelige prijs, u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Nieuwsgierig geworden? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie!