Hoeveelheid roofmijt benodigd voor bestrijding

Wat is de hoeveelheid roofmijten die benodigd is voor een natuurlijke bestrijding? Afhankelijk van de verwachte plaagdruk wordt gestart met een dosis van 50 tot 500 stuks roofmijten per vierkante meter. Dit gebeurt net na het (op)planten en kan zowel toegepast worden bij potgrond als volle grond. Na één tot twee weken is het goed om een onderhoudsdosering te geven van nogmaals 250 stuks per vierkante meter, laat u hierbij adviseren door onze adviseur. Hij kan controleren hoe het staat met de populatieopbouw in het gewas en kan daarop het juiste advies geven. Alles weten over de controle van de activiteit van de roofmijt? Kijk dan op deze pagina.

  • Bij opstart van een kweek 250 tot 500 Stratiolaelaps scimitus/m² inzetten.
  • Bij lage infectiedruk en/of langere teeltduur worden 250 tot 500 Stratiolaelaps scimitus/m² inzetten.
  • Bij hoge infectiedruk en/of korte teeltduur worden 500 tot 1.000 Stratiolaelaps scimitus/m² inzetten.

Start van een cultuur

Bij het begin van de cyclus adviseren wij een inzet van 250 tot 500 Stratiolaelaps scimitus per vierkante meter per week. Vul hieronder uw gegevens in om te berekenen hoeveel roofmijt u nodig heeft:

Extra toevoeging tijdens de teelt om een infectiedruk te voorkomen

Bij lage infectiedruk en/of langere teeltduur worden nogmaals 250 tot 500 Stratiolaelaps scimitus/mingezet binnen 6 weken of eerder bij een toenemende infectiedruk.

Bij constateren van een grote infectiedruk

Bij hoge infectiedruk en/of korte teeltduur worden 500 tot 1.000 Stratiolaelaps scimitus/m2  per week ingezet.

Lees hier  hoe u de roofmijten moet uitzetten voor een effectieve bestrijding.


Roofmijten bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten leveren wij tegen een voordelige prijs, u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Nieuwsgierig geworden? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie!

Fout: Contact formulier niet gevonden.


[wcps id=”120″]