Bloedluis bij mensen en huisdieren

Bloedluis bij mensen en huisdieren

Hoe zit het met bloedluis bij mensen en/ of huisdieren? Als pluimvee sterk besmet is door bloedluis, kunnen ook personen of huisdieren die in stal komen ook besmet worden. De besmette personen worden gebeten en krijgen daardoor ook jeuk. De beet van de bloedluis veroorzaakt uitslag met rode sterk jeukende papeltjes op de plaats van de beet. De jeuk is het effect van een allergische reactie op de componenten van het speeksel van de bloedluis.

Als er geen of (te) weinig vogels in de buurt zijn, verhuist de bloedluis naar huisdieren als katten, honden of de verzorgers van de vogels en veroorzaken ook weer jeuk.

Er zijn is een geval bekend waar een invasie van bloedluis plaats had in een slaapkamer. De bloedluizen kwamen uit een verlaten spreeuwennest onder het dakbeschot. Nadat de spreeuwen het nest hadden verlaten, gingen de mijten op zoek naar alternatieve gastheren.

Bestrijding bloedluizen

Bloedluizen kunnen zich tijdelijk voeden met bloed van mensen, maar dan kunnen ze zich niet voortplanten. De bestrijding richt zich op de plaats waar de bloedluizen vandaan komen en zich voortplanten. Bloedluis verstopt zich overdag in nestmateriaal van gevogelte en in spleten of kieren van een stal of kooi en legt juist daar ook eieren.

Bloedluis kan op natuurlijke wijze en zonder schade aan het milieu effectief worden bestreden met Stratiolaelaps scimitus. De mens en andere zoogdieren of pluimvee worden vermeden door deze roofmijt. De roofmijt zoekt de bloedluis op in de kleinste hoeken en gaten. Het effect en de voortgang van de bestrijding kan worden gevolgd met bloedluisvallen.


Roofmijten bestellen

U kunt de roofmijten simpel in onze webshop bestellen. Wij hebben de roofmijten uit voorraad leverbaar waardoor een snelle levertijd gegarandeerd is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Ook zijn er mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Wij zijn u graag van dienst met onze kennis!