Trips bestrijden bij chrysantenkweek

Dat Trips een groot probleem is bij de kweek van Chrysanten mag bekend zijn. Bestrijding met diverse middelen is geprobeerd, maar het blijft lastig om de Trips volledig te bestrijden. Ze komen zeer massaal voor, zijn moeilijk te bestrijden en richten veel schade aan bij de Chrysanten. De chemische middelen zijn de afgelopen jaren zeer beperkt en zijn erg gevoelig voor resistentie. Biologische bestrijding van de larven van de Trips begint dan ook steeds belangrijker en populairder te worden. Pak het aan bij de bron! Daarnaast is het van belang om de poppen van de Trips, die zich in de grond ontwikkelen, te laten opeten door bodemroofmijten. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van Trips. Toch is de bodemroofmijt nog niet overal aanvaard als bestrijder en wordt hij vaak ten onrechte afgedaan als niet effectief.

Bij diverse opdrachtgevers is onze roofmijt de Stratiolaelaps scimitus ingezet als succesvolle bestrijder en hebben wij diverse praktijkproeven opgezet om te kijken hoe de bodemroofmijt het beste uitgezet kan worden.

De mate van aantasting van Trips wordt bepaald door het wekelijks tellen van de Tripsen op vangplaten die boven het gewas hangen. Deze aantallen zeggen veel over de dichtheid van de Tripspopulatie en geeft voor veel gewassen de schadedrempels aan. Zo is bij veel Chrysantengewassen bekend dat je bij 12 Tripsen per plaat per week moet ingrijpen met chemische middelen. Als de aantallen onder de 12 blijven is de ervaring dat de schade wel mee valt, maar zodra je boven de 12 komt neemt de schade snel toe en zul je moeten reageren. Het is dus veel waard om de aantallen per plaat naar beneden te krijgen door de inzet van bodemroofmijten.

Wij zijn bezig met proeven waarbij wij roofmijten uitzetten met extra voedermijten in pas gestoomde grond. Op deze manier heeft de roofmijt een extra buffer om te overleven in de eerste week na de uitzet. De roofmijten worden dan als het ware voorzien van een ‘lunchpakketje’ waardoor ze zich in de voedselarme omstandigheden in het begin van de teelt beter kunnen handhaven.

Om te laten zien dat onze roofmijt ook voor u werkt komt onze specialist graag bij u langs voor een adviesgesprek of praktijkproef zodat u zelf het resultaat kunt zien.

Let op! De prijzen in onze webshop zijn niet de prijzen die voor u als professionele afnemer gelden. Informeer naar de speciale prijzen via onderstaand formulier.

  • Natuurlijke vijand en hardnekkige bestrijder van diverse bodemparasieten.
  • Effectief bewezen voor de inzet tegen trips-, springstaart-, varenrouwmug-, potworm-, wortelluizen-, stromijten- en bolluisplagen.
  • 100% biologische oplossing voor uw bestrijding.
  • De roofmijt houdt zichzelf in stand voor een langdurige bestrijding.
  • De roofmijten worden geleverd in een zak, de hoeveelheid roofmijt per zak kunt u bij bestelling zelf bepalen, zodat dit perfect past binnen uw bestrijdingsschema. Het aantal roofmijt per zak staat vermeld op de zak en u kunt de roofmijten visueel inspecteren via het transparante gedeelte van de zak.
  • Speciale, scherpe prijzen voor kwekers. Vraag een offerte aan via onderstaand formulier!
  • En nog veel meer redenen die u hier kunt lezen.

U kunt ons mailen via info@tryptomera.nl, bellen op 050-3137464 of vul simpelweg onderstaand formulier in. Wij horen graag van u!