Stratiolaelaps scimitus roofmijt

stratiolaelaps scimitus roofmijtDe Stratiolaelaps scimitus is een lichtbruin-beige roofmijt die voorheen bekend stond als de Hypoaspis miles. Het is een soort minispinnetje met een afmeting van 1 mm. Deze roofmijt komt in grote delen van Europa van nature voor. Hij leeft in de bovenste grondlaag tot 4 cm diep en kan zich snel door de grondlaag bewegen.

Stratiolaelaps scimitus voelt zich thuis in vochtige (pot)grond. Als er voldoende te eten is leggen de vrouwtjes veelvuldig eieren. De jongen komen al na twee dagen uit en beginnen dan ook eieren en larven te eten. De populatie van de roofmijten breidt zichzelf dus uit zolang er eten is. Als het moet kan de Stratiolaelaps scimitus populatie echter ook tot 7 weken zonder voedsel door over te gaan in een rustfase. Stratiolaelaps scimitus is een echte roofmijt en eet bij voorkeur insecten en mijtensoorten. De mens, andere zoogdieren en pluimvee worden vermeden door de roofmijt Stratiolaelaps scimitus.

Stratiolaelaps scimitus is geschikt voor bestrijding van

De roofmijten jagen de hele dag achter hun prooi aan, doden hen en eten ze vervolgens op. De roofmijt is een felle bestrijder van diverse plaaginsecten en komt bijna altijd als winnaar uit de strijd. Als er voldoende eten is leggen de vrouwtjes eieren en vermenigvuldigen de roofmijten zichzelf. Een volwassen roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en is actief bij temperaturen van 10 °C tot 28 °C. Bij hogere of lagere temperatuur gaat de roofmijt over in een rustfase om te overleven. De roofmijt is het meest actief bij temperaturen tussen de 22 tot 28 ºC.

Voordelen Stratiolaelaps scimitus roofmijt

  • stratiolaelaps-scimitus-hypoaspis-miles-roofmijt-in-actieDe Stratiolaelaps scimitus roofmijten staan garant voor een effectieve bestrijding van plaaginsecten. Deze roofmijt komt bijna altijd als winnaar uit de strijd.
  • Bestrijding van diverse bodemorganismen.
  • De Stratiolaelaps scimitus houdt zichzelf in stand, dit in tegenstelling tot andere in planten levende roofmijten. Hij plant zich voort in de grond dan wel in strooisel en kan maanden achtereen een rem op de ontwikkeling van diverse bodemplagen zetten.
  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten hoeft u slechts enkele keren per jaar uit te zetten doordat zij zich voortplanten en zichzelf in stand houden. Dit in tegenstelling tot andere bestrijders zoals cucumeris of swirskii waardoor u tijd en kosten kunt besparen.
  • Iedere bestelling wordt met de microscoop onderzocht op het aantal aanwezig roofmijten, zodat u gegarandeerd het aantal roofmijten krijgt dat wij u beloven. Wij kijken dus niet naar het gewicht van de bestelling maar naar het daadwerkelijke aantal roofmijten.
  • Biologische bestrijding, 100% milieuvriendelijk.
  • Roofmijten zorgen voor biologisch evenwicht.
  • Het gebruik van roofmijten helpt mee aan een milieuvriendelijke teelt en draagt bij aan het behouden (of behalen) van milieukeurmerken zoals Milieukeur, MPS-ABC of Global GAP certificering.
  • Het uitzetten van de roofmijten is erg eenvoudig, namelijk in voldoende mate uitstrooien op de volle grond, over het strooisel of over stektrays en potten.

Lees hier hoe deze roofmijt toegepast kan worden in de tuinbouw. Bent u benieuwd naar de gevoeligheid van de Stratiolaelaps scimitus voor bestrijdingsmiddelen? Hiervoor hebben wij het een overzicht gemaakt die u via deze link kunt downloaden. Over het algemeen kan onze roofmijt tegen de meeste bestrijdingsmiddelen en kunt u dit gecombineerd inzetten.


Roofmijten bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten leveren wij tegen een voordelige prijs, u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Wij zijn u graag van dienst met onze kennis!