Hieronder een overzicht van veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.
- Hoe kan ik bestellen en betalen? De roofmijten kunt in onze webshop bestellen. Informatie over de betaalmethodes kunt u op deze pagina vinden.
- Wat is de levertijd? Informatie over de levertijd kunt u op deze pagina vinden.
- Is het mogelijk om een leveringscontract af te sluiten? Dat is mogelijk, wij bieden verschillende contractopties aan, zodat u kunt profiteren van vaste lage prijzen en een gegarandeerde levering
- Is de Stratiolaelaps scimitus roofmijt hetzelfde als Hypoaspis miles? Ja, de Stratiolaelaps scimitus was voorheen bekend als de Hypoaspis miles roofmijt.
- Hoe garandeert Tryptomera het aantal roofmijten in de zak? Iedere bestelling wordt microscopisch onderzocht op het aantal aanwezig roofmijten. Dit gaat dus niet op gewicht maar op het aantal daadwerkelijk aanwezige roofmijten. Zo bent u er zeker van dat u waar voor uw geld krijgt.
- Hoe zit het met de gevoeligheid van de Stratiolaelaps scimitus voor bestrijdingsmiddelen? Hiervoor hebben wij het een overzicht gemaakt die u via deze link kunt downloaden.
- Is de Stratiolaelaps scimitus gevaarlijk voor mensen en zoogdieren? Stratiolaelaps scimitus is een echte roofmijt en eet bij voorkeur insecten en mijtensoorten. Mensen, andere zoogdieren en pluimvee worden vermeden door de roofmijt Stratiolaelaps scimitus.
- Bij welke temperatuur is de Stratiolaelaps scimitus roofmijt actief? Onze roofmijt is actief bij temperaturen van 10 °C tot 28 °C. Bij hogere of lagere temperatuur gaat de roofmijt over in een rustfase om te overleven. De roofmijt is het meest actief bij temperaturen tussen de 22 tot 28 ºC.
- Kan de roofmijt temperaturen onder 0 graden Celsius overleven? Nee, de roofmijt kan niet overleven als het vriest. Onder de 10 graden zal de roofmijt inactief worden maar zal niet doodgaan.
- Hoe lang leeft de Stratiolaelaps scimitus roofmijt? De totale levenscyclus van een volwassen mijt is ca. 13-18 dagen. Dit zegt echter niets over de duur van de bestrijding aangezien deze roofmijt zich in korte tijd erg snel voortplant en zichzelf in stand kan houden.
- Hoeveel insecten eet deze roofmijt per dag? Een volwassen roofmijt eet ongeveer 2-5 insecten per dag, afhankelijk van het soort. De pasgeboren mijten zijn ook geduchte bestrijders en consumeren kleine larven en eieren. Als er geen plaaginsecten over zijn kunnen de roofmijten ook overleven op basis van algen en/of organische materialen in de grond.
- Hoeveel roofmijten moet ik toedienen voor een effectieve bestrijding? Hiervoor hebben wij een rekenschema gemaakt: toediening bij dieren.
- Hoe lang zijn de roofmijten houdbaar? De houdbaarheid is ca. 3 dagen bij een temperatuur van 10-15 graden Celsius. De roofmijten moeten horizontaal en in het donker worden bewaard. Aangezien het hier gaat om levende organismen kunt u de roofmijt zelf inspecteren op levendigheid. De verpakking is hiervoor aan één zijde doorzichtig.
- Hoe gaat de verzending van de roofmijten als het buiten vriest? Bij lage temperaturen gaan de roofmijten over in een ruststand. Het kan zijn dan de roofmijten tijdens het transport blootgesteld worden aan lage temperaturen, waardoor het bij ontvangst van de levering lijkt alsof zij dood zijn. Het duurt enkele uren voordat de roofmijten weer actief worden. Doordat onze roofmijten worden geleverd in een doorzichtige zak kunt u de mijten na ontvangst zelf inspecteren.
- Het gewicht van de zak komt niet overeen met het gewicht dat op het etiket staat. Hoe kan dat? Onze roofmijten worden geleverd in een luchtdoorlatende zak met daarop een etiket met hoeveel roofmijten er per gram in een zak zitten. Bij het klaarmaken van de zakken tellen wij het aantal roofmijten per gram en wegen wij de zakken precies af. Deze informatie schrijven wij op het etiket op de zak, zodat u weet hoeveel roofmijten u uitzet. Aangezien vochtigheid erg belangrijk is voor de roofmijt is het materiaal in de zak ook vochtig. Het vocht in het materiaal verdampt echter en hierdoor zal ook het gewicht van de zak langzaam afnemen, het kan dus zijn dat het gewicht van de zak na verloop van tijd niet meer overeenkomt met het gewicht dat op de zak is geschreven. Vooral bij warmere temperaturen zal het vocht verdampen en het gewicht afnemen. Heeft de afname van de vochtigheid invloed op de roofmijten? In de eerste dagen niet. De roofmijten hebben voldoende voedsel en vocht om de eerste dagen te overleven. Het aantal roofmijten dat in de zak zit blijft hetzelfde of vermeerdert zelfs aangezien roofmijten zichzelf voortplanten. Duurt het langer dan een aantal dagen dan zal de vochtigheid te laag worden en het voedsel op raken. In dat geval zal het voor de roofmijten moeilijker worden om te overleven. Ons advies is dan ook om de roofmijten na ontvangst zo snel mogelijk uit te zetten, zodat de activiteit en effectiviteit van de roofmijten zo hoog mogelijk is.
- Hoe kan ik controleren of de roofmijten nog actief zijn? Op deze pagina kunt u alles lezen over de controle van de roofmijt voor en na de uitzet.
Heeft u een andere vraag? Laat het ons weten!
Tryptomera
Admiraal de Ruyterlaan 5
9726 GN Groningen
E-mail: info@tryptomera.nl
Telefoon: 050 3137464