Roofmijt bij orchideeënteelt

Als kweker heeft u ongetwijfeld te maken met het bestrijden van bodemparasieten. Bij de orchideeënkweek komt het vooral neer op trips, varenrouwmuglarven (Sciara) en de zogeheten potwormen (Lyprauta). Voor het beperken van de schade kunt u goed gebruik maken van bodemroofmijten die een rem zetten op de plaagontwikkeling. Helaas wordt de bodemroofmijt vaak ten onrechte afgedaan als niet effectief terwijl onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus (voorheen bekend als Hypoaspis miles) bijzonder geschikt is voor toepassing in de orchideeënteelt.

Een tegenvallend resultaat heeft vaak te maken met het inzetten van de verkeerde soort roofmijt (dus niet onze roofmijt) en het advies over hoe de roofmijt moet worden ingezet. Wij zien in sommige gevallen dat de roofmijten in de eerste weken, direct na het oppotten, het zwaarder hebben omdat het substraat in de potten nog helemaal schoon is. Vaak is het materiaal gestoomd en er zit nog geen leven in. Om de roofmijten deze periode door te helpen is het mogelijk om de eerste levering roofmijten te voorzien van extra voedeinspectie roofmijten potplantenrmijten. De roofmijten worden dan als het ware voorzien van een ‘lunchpakketje’ waardoor ze zich in de voedselarme omstandigheden in het begin van de teelt beter kunnen handhaven en zich sneller voortplanten. Diverse, gerenommeerde orchideeënkwekers maken gebruik van onze roofmijt en zien duidelijke resultaten.

Na het uitzetten van de Stratiolaelaps roofmijt zoekt deze direct de plaaginsecten op. Deze prooien worden vervolgens opgegeten. Het mooie van onze roofmijten is dat deze zich rap vermenigvuldigen. Ze leggen eitjes in de bovenste grondlaag, en deze ontwikkelen zich in 15 dagen opnieuw tot volwassen roofmijten (bij 20°C). Beneden 15° C worden ze minder actief. De werkingsduur bedraagt in sommige gevallen meerdere maanden.

Om te laten zien dat onze roofmijt ook voor u werkt komt onze specialist graag bij u langs voor een adviesgesprek of praktijkproef zodat u zelf het resultaat kunt zien.

Let op! De prijzen in onze webshop zijn niet de prijzen die voor u als professionele afnemer gelden. Informeer naar de speciale prijzen via onderstaand formulier.

  • Natuurlijke vijand en hardnekkige bestrijder van diverse bodemparasieten.
  • Effectief bewezen voor de inzet tegen trips-, springstaart-, varenrouwmug-, potworm-, wortelluizen-, stromijten- en bolluisplagen.
  • 100% biologische oplossing voor uw bestrijding.
  • De roofmijt houdt zichzelf in stand voor een langdurige bestrijding.
  • De roofmijten worden geleverd in een zak, de hoeveelheid roofmijt per zak kunt u bij bestelling zelf bepalen zodat dit perfect past binnen uw bestrijdingsschema. Het aantal roofmijt per zak staat vermeld op de zak en u kunt de roofmijten visueel inspecteren door het transparante gedeelte van de zak.
  • Speciale, scherpe prijzen voor kwekers. Vraag een offerte aan via onderstaand formulier!
  • En nog veel meer redenen die u hier kunt lezen.

U kunt ons mailen via info@tryptomera.nl, bellen op 050-3137464 of vul simpelweg onderstaand formulier in. Wij horen graag van u!