Bestrijding potworm Lyprauta spp

Bestrijding potworm Lyprauta

Het bestrijden van de potworm is een belangrijk onderwerp in de sierteelt. De officiële benaming van deze potworm is Lyprauta, een muggenlarf, en kan grote schade bij planten aanrichten. Deze potworm is vooral een probleem bij de kweek van orchideeën (Phalaenopsis) en zorgt voor een flinke omzetderving.

Voor het beperken van de schade kunt u goed gebruik maken van bodemroofmijten die een rem zetten op de plaagontwikkeling van o.a. de potworm. Helaas wordt de bodemroofmijt vaak ten onrechte afgedaan als niet effectief terwijl onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus (voorheen bekend als Hypoaspis miles) bijzonder geschikt is voor toepassing in de orchideeënteelt. Een tegenvallend resultaat heeft vaak te maken met het inzetten van de verkeerde soort roofmijt (dus niet onze roofmijt) en het advies over hoe de roofmijt moet worden ingezet. Diverse, gerenommeerde orchideeënkwekers maken gebruik van onze roofmijt en zien duidelijke resultaten.

Om te laten zien dat onze roofmijt ook voor u werkt komt onze specialist graag bij u langs voor een adviesgesprek of praktijkproef zodat u zelf het resultaat kunt zien.


Roofmijten bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten hebben wij leverbaar tegen een voordelige prijs en u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Wij zijn u graag van dienst met onze kennis!