Trips op plant bestrijden

Trips op planten preventief bestrijden

tripsen bestrijden met roofmijtTrips op planten preventief bestrijden? Dat kunt u roofmijten gebruiken als natuurlijke vijand van de trips. Tripsen kunnen een ware plaag vormen op planten en de planten flink aantasten. Tripsen zijn kleine beestjes die schade aan het blad veroorzaakt. Ze bijten het bladweefsel kapot en zuigen de sappen eruit. De trips leggen eitjes en plant zich snel voort bij temperaturen tussen de 15 en 35 graden.

Eigenlijk kunnen we stellen dat Trips overal wel het grootste probleem is in de tuinbouw. Ze komen zeer massaal voor, zijn moeilijk te bestrijden en brengen veel schade toe aan de gewassen. De chemische middelen zijn de afgelopen jaren zeer beperkt en de tripsen zijn erg gevoelig voor resistentie. Na een aantal behandelingen met chemische middelen zullen de tripsen vaak niets een meer reageren op het middel (dus resistent). Biologische bestrijding van de larven van de Trips begint dan ook steeds belangrijker en populairder te worden. Daarnaast is het van belang om de poppen van de Trips, die zich in de grond ontwikkelen, te laten opeten door bodemroofmijten. Dit geeft een belangrijke bijdrage bij de bestrijding van Trips.

Hoe de trips bestrijden

Preventieve bestrijding kan uitgevoerd worden door het inzetten van een natuurlijke vijand, in dit geval de roofmijt. De roofmijten moet u direct uitzetten bij het poten van de zaadjes, stekjes. Onze bodemroofmijt zal in de bovenste laag van de grond jagen op eitjes, tripspoppen en tripsen zelf zodat een verdere voortplanting van de tripsen wordt voorkomen. Let op, indien er al sprake is van een flinke infectie van trips op uw planten dan zal onze roofmijt dat niet verhelpen. Onze roofmijt moet preventief ingezet worden, dus voordat er sprake is van een infectie!

Onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus (voorheen bekend als Hypoaspis miles) is een natuurlijke vijand en een 100% biologische oplossing voor bestrijding van insecten in de tuinbouw en boomkwekerij. Deze roofmijt wordt in tal van tuinbouwgewassen succesvol toegepast en is geschikt voor zowel potgrond als volle grond. De roofmijt zorgt voor een bestrijding van zowel de trips zelf als de tripspoppen. Een volwassen roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en is actief bij temperaturen van 10 °C tot 28 °C. Bij hogere of lagere temperatuur gaat de roofmijt over in rustfase om te overleven. De roofmijt is het meest actief bij temperaturen tussen de 22 tot 28 ºC en voelt zich thuis in vochtige (pot)grond en bij een hoge luchtvochtigheid.

Hoeveelheid roofmijt benodigd voor bestrijding trips

Afhankelijk van de verwachte plaagdruk wordt gestart met een dosis van 50 tot 500 stuks roofmijten per vierkante meter. Dit gebeurt net na het (op)planten en kan zowel toegepast worden bij potgrond als volle grond. Na enkele weken is het goed om een onderhoudsdosering te geven van nogmaals 250 stuks per vierkante meter.

[wcps id=”120″]

Genoemde prijzen zijn per aangegeven aantal en exclusief BTW en verzendkosten. De verzendkosten bedragen € 5,00 voor verzending binnen Nederland en € 9,00 voor België. Meer informatie over betaalmethodes vindt u hier. Bent u geïnteresseerd in afname van grotere aantallen? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.


Voordelen Stratiolaelaps scimitus roofmijt

  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten staan garant voor een effectieve bestrijding van plaaginsecten. Deze roofmijt komt bijna altijd als winnaar uit de strijd.
  • Geschikt voor bestrijding van diverse andere bodemorganismen zoals tripsen, tripspoppen, varenrouwmuggen, varenrouwvlieglarven, bollenmijten, stromijten wortelluizen, wortelduizendpoten en springstaarten. Tevens heeft hij een nevenwerking tegen de larven van de Duponchelia mot en kan hij zich voeden met de beginnende stadia van potwormen in de teelt van Phaleanopsis.
  • De Stratiolaelaps scimitus houdt zichzelf in stand, dit in tegenstelling tot andere in de planten levende roofmijten. Hij plant zich voort in de grond dan wel in strooisel en kan maanden achtereen een rem op de ontwikkeling van diverse bodemplagen zetten.
  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten hoeft u slechts enkele keren per jaar uit te zetten doordat zij zich voortplanten en zichzelf in stand houden. Dit in tegenstelling tot andere bestrijders zoals cucumeris of swirskii waardoor u kunt besparen op tijd en kosten.
  • Iedere bestelling wordt met de microscoop onderzocht op het aantal aanwezig roofmijten zodat u gegarandeerd het aantal roofmijten krijgt die wij u beloven. Wij kijken dus niet naar het gewicht van de bestelling maar naar het daadwerkelijke aantal roofmijten.
  • Biologische bestrijding, 100% milieuvriendelijk
  • Roofmijten zorgen voor biologisch evenwicht
  • Het gebruik van roofmijten helpt mee aan een milieuvriendelijke teelt en draagt bij aan het behouden (of behalen) van milieukeurmerken zoals Milieukeur, MPS-ABC of Global GAP certificering.
  • Het uitzetten van de roofmijten is erg eenvoudig, namelijk in voldoende mate uitstrooien op de volle grond, over het strooisel of over stektrays en potten.