Biologisch bestrijden springstaarten

Bestrijden springstaarten met roofmijt

Biologisch bestrijden van springstaarten kan prima uitgevoerd worden met onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus. Springstaarten zijn kleine insecten zonder vleugels, een volwassen exemplaar is ongeveer 2-4mm groot. De kleur kan variëren van wit, zwart, blauw tot paars. Aan het achterlijf zitten aanhangsels die de zogenaamde springvork vormen. Met deze springvork kan de springstaart kracht zetten en zodoende een enorme sprong maken. De springstaarten voelen zich thuis in een omgeving met hoge relatieve luchtvochtigheid. Ze leven van organisch materiaal maar eten ook aan de wortels van levende planten waardoor ze uw teelt aantasten. De springstaarten kunnen een ware plaag veroorzaken die u graag preventief wilt voorkomen dan wel bestrijden.

Als u last heeft van springstaarten dan is het inzetten van natuurlijke vijanden de ideale oplossing. Onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus (voorheen bekend als Hypoaspis miles) is zo’n natuurlijke vijand en een 100% biologische oplossing voor bestrijding van insecten in de tuinbouw en boomkwekerij. Deze roofmijt wordt in tal van tuinbouwgewassen succesvol toegepast en is geschikt voor zowel potgrond als volle grond. De roofmijt zorgt voor een bestrijding van de springstaarten.

Download hier de brochure over het bestrijden van springstaarten.

Roofmijt tegen springstaarten bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten hebben wij leverbaar tegen een voordelige prijs en u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing vul dan onderstaand formulier in of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


[wcps id=”120″]

Genoemde prijzen zijn per aangegeven aantal en exclusief BTW en verzendkosten. De verzendkosten bedragen € 5,00 voor verzending binnen Nederland en € 9,00 voor België. Meer informatie over betaalmethodes vindt u hier. Bent u geïnteresseerd in afname van grotere aantallen? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.

Voordelen Stratiolaelaps scimitus roofmijt

  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten staan garant voor een effectieve bestrijding van plaaginsecten. Deze roofmijt komt bijna altijd als winnaar uit de strijd.
  • Geschikt voor bestrijding van diverse andere bodemorganismen zoals tripsen, tripspoppen, varenrouwmuggen, varenrouwvlieglarven, bollenmijten, stromijten wortelluizen, wortelduizendpoten en springstaarten. Tevens heeft hij een nevenwerking tegen de larven van de Duponchelia mot en kan hij zich voeden met de beginnende stadia van potwormen in de teelt van Phaleanopsis.
  • De Stratiolaelaps scimitus houdt zichzelf in stand, dit in tegenstelling tot andere in de planten levende roofmijten. Hij plant zich voort in de grond dan wel in strooisel en kan maanden achtereen een rem op de ontwikkeling van diverse bodemplagen zetten.
  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten hoeft u slechts enkele keren per jaar uit te zetten doordat zij zich voortplanten en zichzelf in stand houden. Dit in tegenstelling tot andere bestrijders zoals cucumeris of swirskii waardoor u kunt besparen op tijd en kosten.
  • Iedere bestelling wordt met de microscoop onderzocht op het aantal aanwezig roofmijten zodat u gegarandeerd het aantal roofmijten krijgt die wij u beloven. Wij kijken dus niet naar het gewicht van de bestelling maar naar het daadwerkelijke aantal roofmijten.
  • Biologische bestrijding, 100% milieuvriendelijk
  • Roofmijten zorgen voor biologisch evenwicht
  • Het gebruik van roofmijten helpt mee aan een milieuvriendelijke teelt en draagt bij aan het behouden (of behalen) van milieukeurmerken zoals Milieukeur, MPS-ABC of Global GAP certificering.
  • Het uitzetten van de roofmijten is erg eenvoudig, namelijk in voldoende mate uitstrooien op de volle grond, over het strooisel of over stektrays en potten.