Biologische bestrijding wortelluis

[wcps id=”120″]

Genoemde prijzen zijn per aangegeven aantal en exclusief BTW en verzendkosten. De verzendkosten bedragen € 5,00 voor verzending binnen Nederland en € 9,00 voor België. Meer informatie over betaalmethodes vindt u hier. Bent u geïnteresseerd in afname van grotere aantallen? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.


Roofmijt voor bestrijding wortelluis? De biologische bestrijding van wortelduizendpoot, wortelluizen of miljoenenpoten kan goed worden uitgevoerd met onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus. Biologische bestrijding van deze insecten met roofmijten is een goede oplossing met als voordeel dat de wortelluizen niet resistent worden voor chemische bestrijding en dat uw teelt 100% natuurlijk is.

Bestrijding wortelluis met roofmijt

Als u last heeft van wortelluizen op uw planten dan is het inzetten van natuurlijke vijanden de ideale oplossing. Onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus (voorheen bekend als Hypoaspis miles) is zo’n natuurlijke vijand en een 100% biologische oplossing voor bestrijding van insecten in de tuinbouw en boomkwekerij. Deze roofmijt wordt in tal van tuinbouwgewassen succesvol toegepast en is geschikt voor zowel potgrond als volle grond. Deze roofmijt is een natuurlijke vijand van de wortelduizendpoot, wortelluizen en miljoenenpoten.  Uit diverse onderzoeken blijkt dat het uitzetten van roofmijten hetzelfde effect hebben als diverse chemische middelen met als voordeel dat de plaaginsecten niet resistent raken.

Bent u benieuwd of deze roofmijt ook effectief is voor uw teelt? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of bestel de roofmijten direct in onze webshop.

Voordelen Stratiolaelaps scimitus roofmijt

  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten staan garant voor een effectieve bestrijding van plaaginsecten. Deze roofmijt komt bijna altijd als winnaar uit de strijd.
  • Geschikt voor bestrijding van diverse andere bodemorganismen zoals tripsen, tripspoppen, varenrouwmuggen, varenrouwvlieglarven, bollenmijten, stromijten wortelluizen, wortelduizendpoten en springstaarten. Tevens heeft hij een nevenwerking tegen de larven van de Duponchelia mot en kan hij zich voeden met de beginnende stadia van potwormen in de teelt van Phaleanopsis.
  • De Stratiolaelaps scimitus houdt zichzelf in stand, dit in tegenstelling tot andere in de planten levende roofmijten. Hij plant zich voort in de grond dan wel in strooisel en kan maanden achtereen een rem op de ontwikkeling van diverse bodemplagen zetten.
  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten hoeft u slechts enkele keren per jaar uit te zetten doordat zij zich voortplanten en zichzelf in stand houden. Dit in tegenstelling tot andere bestrijders zoals cucumeris of swirskii waardoor u kunt besparen op tijd en kosten.
  • Iedere bestelling wordt met de microscoop onderzocht op het aantal aanwezig roofmijten zodat u gegarandeerd het aantal roofmijten krijgt die wij u beloven. Wij kijken dus niet naar het gewicht van de bestelling maar naar het daadwerkelijke aantal roofmijten.
  • Biologische bestrijding, 100% milieuvriendelijk
  • Roofmijten zorgen voor biologisch evenwicht
  • Het gebruik van roofmijten helpt mee aan een milieuvriendelijke teelt en draagt bij aan het behouden (of behalen) van milieukeurmerken zoals Milieukeur, MPS-ABC of Global GAP certificering.
  • Het uitzetten van de roofmijten is erg eenvoudig, namelijk in voldoende mate uitstrooien op de volle grond, over het strooisel of over stektrays en potten.

Roofmijt tegen wortelluis bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten hebben wij leverbaar tegen een voordelige prijs en u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing vul dan onderstaand formulier in of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.