Biologisch bestrijden bollenmijt en stromijt

Bollenmijt en stromijt bestrijden met roofmijt

Bollen- en stromijten kunnen veel schade aan uw gewassen veroorzaken. Biologisch bestrijden van bollenmijt en stromijt met roofmijten is een goede oplossing met als voordeel dat de bollen- en stromijten niet resistent worden voor chemische bestrijding.

Onze roofmijt Stratiolaelaps scimitus is een lichtbruin-beige roofmijt die voorheen bekend stond als Hypoaspis miles. Het is een soort minispinnetje met een afmeting van 1 mm. Deze roofmijt komt in grote delen van Europa van nature voor. Hij leeft in de bovenste grondlaag tot 4 cm diep en kan zich snel door de grondlaag bewegen. Deze roofmijt is een natuurlijke vijand van de bollenmijt en stromijt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het uitzetten van roofmijten hetzelfde effect hebben als diverse chemische middelen met als voordeel dat de plaaginsecten niet resistent raken. Deze roofmijt wordt in tal van tuinbouwgewassen succesvol toegepast en is geschikt voor zowel potgrond als volle grond.

Roofmijt tegen bollen- en stromijten bestellen

Onze roofmijten zijn van een hoge kwaliteit en bewezen effectief. De roofmijten hebben wij leverbaar tegen een voordelige prijs en u kunt ze eenvoudig in onze webshop bestellen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassing vul dan onderstaand formulier in of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, een bezoek van onze specialist of een adviesgesprek. Informeer naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een leveringscontract waarbij u profiteert van vaste lage prijzen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


[wcps id=”120″]

Genoemde prijzen zijn per aangegeven aantal en exclusief BTW en verzendkosten. De verzendkosten bedragen € 5,00 voor verzending binnen Nederland en € 9,00 voor België. Meer informatie over betaalmethodes vindt u hier. Bent u geïnteresseerd in afname van grotere aantallen? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.

Voordelen Stratiolaelaps scimitus roofmijt

  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten staan garant voor een effectieve bestrijding van plaaginsecten. Deze roofmijt komt bijna altijd als winnaar uit de strijd.
  • Geschikt voor bestrijding van diverse andere bodemorganismen zoals tripsen, tripspoppen, varenrouwmuggen, varenrouwvlieglarven, bollenmijten, stromijten wortelluizen, wortelduizendpoten en springstaarten. Tevens heeft hij een nevenwerking tegen de larven van de Duponchelia mot en kan hij zich voeden met de beginnende stadia van potwormen in de teelt van Phaleanopsis.
  • De Stratiolaelaps scimitus houdt zichzelf in stand, dit in tegenstelling tot andere in de planten levende roofmijten. Hij plant zich voort in de grond dan wel in strooisel en kan maanden achtereen een rem op de ontwikkeling van diverse bodemplagen zetten.
  • De Stratiolaelaps scimitus roofmijten hoeft u slechts enkele keren per jaar uit te zetten doordat zij zich voortplanten en zichzelf in stand houden. Dit in tegenstelling tot andere bestrijders zoals cucumeris of swirskii waardoor u kunt besparen op tijd en kosten.
  • Iedere bestelling wordt met de microscoop onderzocht op het aantal aanwezig roofmijten zodat u gegarandeerd het aantal roofmijten krijgt die wij u beloven. Wij kijken dus niet naar het gewicht van de bestelling maar naar het daadwerkelijke aantal roofmijten.
  • Biologische bestrijding, 100% milieuvriendelijk
  • Roofmijten zorgen voor biologisch evenwicht
  • Het gebruik van roofmijten helpt mee aan een milieuvriendelijke teelt en draagt bij aan het behouden (of behalen) van milieukeurmerken zoals Milieukeur, MPS-ABC of Global GAP certificering.
  • Het uitzetten van de roofmijten is erg eenvoudig, namelijk in voldoende mate uitstrooien op de volle grond, over het strooisel of over stektrays en potten.