Alternatief voor giftige Fipronil?

Alternatief voor Fipronil? Onze bodemroofmijt biedt uitkomst!

In de afgelopen weken is overal in het nieuws te horen dat het gevaarlijk is om eieren te eten. Oorzaak? Diverse pluimveehouders hebben het gif Fipronil ingezet als bestrijdingsmiddel van bloedluis. De bloedluis is een rode vogelmijt en staat in de pluimvee wereld ook wel bekend als kipluis. De betrokken bedrijven kregen de afgelopen maanden allemaal een behandeling tegen bloedluis met het gif Fipronil. Dat middel wordt gebruikt om luizen bij honden en katten te bestrijden, maar is sinds 1 januari verboden in de pluimveehouderij. De pluimveehouders gebruikten het middel vooral omdat de resultaten met dit middel goed waren maar, zo weten we inmiddels, met nadelige gevolgen. Als we kijken naar onze oosterburen in Duitsland dan maken diverse pluimveehouders daar niet gebruik van een (soortgelijk) gif maar zetten ze onze bodemroofmijt uit. Deze bodemroofmijt is een natuurlijke vijand van de bloedmijt/ kipluis en is een 100% biologische manier van bestrijden. Hoe het bestrijden van bloedluis met roofmijten gaat? Erg simpel, uitstrooien van de roofmijten in de verblijven van de kippen en de roofmijten zoeken vervolgens zelf hun eigen weg naar de bloedluizen. Onze roofmijt is van het soort Stratiolaelaps scimitus (ook bekend als Hypoaspis miles) en wordt naast de tuinbouw steeds meer ingezet in de pluimveehouderij. Een perfecte oplossing voor bloedluisvrije kippen en veilige eieren.

Hetzelfde middel is ook een bekende in de tuinbouwwereld, daar werd het middel veel gebruikt bij potplanten-, snijbloemen- en groenteteelt. Daar werd echter een stokje voor gestoken en het gebruik van het middel werd in 2009 verboden. Sinds die tijd is de biologische bestrijding van plaaginsecten in de tuinbouw aan een opmars begonnen. Onze roofmijt wordt op dit moment dan ook veelvuldig ingezet door diverse kwekers in de tuinbouwwereld, zal deze historie zich herhalen voor de pluimveesector?

alternatief voor fipronilBent u een professional en wilt u aan de slag met de inzet van roofmijten als bestrijding van bloedluis? Neem dan contact met ons op voor speciale prijzen. Naast de levering aan professionals kunt u als consument ook in onze webshop bestellen. Zodoende is hoge kwaliteit roofmijten voor scherpe prijzen voor iedereen bereikbaar. Vragen of opmerkingen over onze roofmijt? Laat het ons dan gerust weten, wij zijn er om u te adviseren. Een blijvende, biologische en effectieve bestrijding is wat wij voor iedereen willen.

Voordelig online roofmijt kopen

Via onze webshop kunt u veilig en voordelig roofmijt kopen. Bestellingen worden dagelijks vanuit onze eigen productie naar u verstuurd waardoor hoge kwaliteit en een snelle levertijd gewaarborgd zijn.

[wcps id=”120″]


Genoemde prijzen zijn per aangegeven aantal en exclusief BTW en verzendkosten. De verzendkosten bedragen € 5,00 voor verzending binnen Nederland en € 9,00 voor België. Meer informatie over betaalmethodes vindt u hier. Bent u geïnteresseerd in afname van grotere aantallen? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.